0 232 856 60 66 - 0 532 133 21 91 

0 232 856 60 66 - 0 532 133 21 91 

Silo nedir, ne için kullanılır, fiyatları

Silolar, firmaların depolama ve saklama ihtiyacını karşılayan, ürünlerin sağlıklı bir şekilde muhafaza edilmesini sağlayan yapılardır. Günümüzde pek çok firma, silolardan yararlanmaktadır. Firmaların üretim hacmi arttıkça ürünlerin saklanması ve depolanması için bir alan ihtiyacı doğmuştur. Silolar, firmaların ihtiyaçlarına ve beklentilerine yönelik olarak tasarlanan, ürünlerin depolanması aşamasında firmaların ihtiyaçlarını karşılayan yapılardır.

Dayanıklı olduğu ve firmalara uzun süreli kullanım sağladığı için rağbet gören silolar, her geçen gün daha fazla firma tarafından araştırılmaktadır. Sizler için hazırladığımız içerikte, siloların ne olduğuna ne için kullanıldığına, çeşitlerine, nerelerde kullanıldığına, fiyatlarına ve silolar ile ilgili daha pek çok bilgiye yer veriyoruz.

Silo nedir?

Firmalara depolama ve saklama konularında kolaylık sağlayan silolar, özellikle büyük ölçekli olarak nitelendirilebilecek firmalar tarafından tercih edilmektedir. Yalnızca depolama aşamasında değil ürünlerin taşınması aşamasında da silolardan yararlanılmaktadır. Farklı ebatlarda ve özelliklerde tasarlanan silolar, ürünlerin bozulmadan istenilen süre zarfı boyunca saklanabilmesini sağlar. Firmalar, silo çeşitlerini inceleyerek kendileri için en uygun silo türünü satın almakta ve bu şekilde silolardan alacakları verimi maksimum düzeye çıkarmaktadır.

Silo çeşitleri nelerdir?

Silolar, muhafaza edecekleri ürün baz alınarak tasarlanmakta ve farklı çeşitlerde üretilmektedir. Silo çeşitleri şu şekilde sıralanabilir:

Çelik Silolar: İçerisinde çimento, kömür, tahıl ve tohum gibi yoğun malzemeleri saklamaya elverişli olan silo çeşididir. Genellikle endüstriyel alanda faaliyet gösteren firmaların ihtiyacını karşılayan çelik silolar, farklı büyüklükte ve uzunlukta üretilmektedir. Depolanacak ürünün miktarı, tercih edilecek silo ebatı hakkında bir fikir oluşturmaktadır. Dayanıklı ve uzun süre kullanılabilir olması, çelik siloların tercih edilme sebepleri arasında sayılabilir.

Beton Silolar: İçerisinde bulunan malzemenin sızmasını önleyen, uzun süre bozulmadan muhafaza edilmesini sağlayan beton silolar, endüstriyel firmaların ihtiyacını karşılamaya devam etmektedir. Beton silolar, tahıl, çimento, agrega ve atık su gibi ürünleri taşımaya elverişlidir.

Fiberglas Silolar: Fiberglas silolar, hafif olması ile diğer silo çeşitlerinden ayrılmaktadır. Daha hafif olduğu için fiberglas silolar daha konforlu bir şekilde taşınabilir. Küçük ölçekli ürün grubunun saklanması için uygun olan fiberglas silolar, farklı renklerde ve ebarlarda üretilebilmektedir. Fiberglas silolar ile, ürünler oksitlenme yaşamadan ve bozulmadan uzun süre muhafaza edilebilmektedir.

Ahşap Silolar: Doğal ürünler kullanılarak üretilen ve hem depolama ihtiyacını karşıladığı hem de estetik bir görünüme sahip olduğu için tercih edilen ahşap silolar, genellikle tarım ürünlerinin muhafaza edilmesi amacıyla kullanılır. Tahıl, yem ve saman gibi tahıl ürünleri ahşap silolarda depolanmaya uygundur. Ahşap silolar, doğal malzemelerden üretildiği için çelik ve beton silo çeşitlerine kıyasla daha az dayanıklıdır ve istenilen verimin alınabilmesi için ahşap siloların belirli periyotlarla yenilenmesi gerekmektedir.

Plastik Silolar: Plastik silolar, yemlerin, gübrelerin ve çeşitli kimyasal maddelerin depolanmasını sağlayan silo çeşididir. Hafif bir malzemeden üretildiği için plastik siloların taşınması ve kurulması oldukça kolaydır. Firmalar, farklı boyutlarda ve renklerde üretilen plastik siloları inceleyebilmekte, kendileri için en uygun ve gözüne en çok hitap eden plastik siloyu satın alabilmektedir.

Siloların yapısı nasıldır?

Silolar, malzemelerin uzun süre bozulmaması, dış faktörlerden zarar görmemesi ve istenilen süre zarfı boyunca uygun koşullarda saklanabilmesi amacıyla farklı katmanlardan oluşmaktadır. Siloların dış duvarları genellikle beton ve çelik gibi dayanıklı malzemeler kullanılarak oluşturulur. Bu tür malzemeler kullanıldığı için silolarda muhafaza edilen ürünler çevre koşullarından etkilenmez.

Siloların iç duvarları ise ürünlerin silolar içerisinde kolay bir şekilde hareket edebilmesine uygun şekilde tasarlanmıştır. Silolardaki konik tabanlar ürünlerin toplanmasını ve hareket edebilmesini sağlar. Siloların kapakları ise ürün girişinin ve çıkışının yapılmasını sağlayan bölümdür.

Silolar nerelerde kullanılır?

Siloların kullanım alanları çeşitlilik göstermektedir. Büyük ve küçük ölçekli firmalar, ürünlerini doğru bir şekilde muhafaza edebilmek için silolardan faydalanmaktadır. İnşaat sektörü çimento, kum ve çakıl depolamak için, enerji sektörü kömür, petrol ve buna benzer enerji kaynaklarını depolamak için, kimya endüstrisi kimyasal maddeleri depolamak için ve tarım sektörü tahıl yem ve tohum gibi tarım ürünlerini depolamak için siloları tercih etmektedir.

Silolar nerelerde kullanılmaz?

Silolar, endüstriyel firmaların, tarım sektöründe faaliyet gösteren firmaların ve kimya endüstrisinde yer alan firmaların depolama ihtiyacını karşılayan yapılardır. Siloların çok amaçlı olarak kullanılabilmesi, yüksek kapasite imkânı sunması, depoladıkları ürünleri uzun süre saklayabilmesi ve bu süreç içerisinde ürünlerin çevre koşullarından minimum düzeyde etkilenmesi gibi faktörler siloların tercih edilme sebepleri arasında gösterilebilir. Bununla birlikte siloların kullanımının önerilmediği bazı alanlar bulunmaktadır. Bu alanlar şu şekilde sıralanabilir:

Siloların avantajları nelerdir?

Siloların depolama kapasitesi oldukça fazladır ve bu da büyük miktardaki ürünlerin uzun süre saklanabilmesini ve taşınabilmesini sağlar. Siloların dikey olarak kurulması, firmaların bulundukları alanı daha iyi yönetmelerine ve alandan tasarruf sağlamalarına yardımcı olur.

Siloların özellikle dış duvarları oldukça dayanıklı malzemelerden üretildiği için muhafaza edilen malzemelerin dış etkenlerden kaynaklı olarak zarar görmesi mümkün değildir. Siloların portatif olması ve kolay bir şekilde taşınabilmesi hem iş güvenliğini sağlar hem de işçilerin daha rahat koşullarda çalışabilmelerine olanak sağlar.

Silolar kaç tondur?

Siloların kaç ton olduğu, muhafaza edilecek malzemenin türü, ve siloların kapasitesine göre değişiklik gösterir. Endüstriyel alanda kullanılan silolar, diğer silo türlerine oranla daha ağırdır. Silolar genellikle 10 ile 1000 ton arasında değişmektedir.

Silolarda hangi aksesuarlar yer almaktadır?

Silolar, silo içi ısı görüntüleme sistemleri, çatı egzoz fanları, rüzgâr ringleri, servis platformları, standart havalandırma sistemleri, iç, dış ve çatı merdivenleri gibi aksesurları barındırmaktadır. Bu aksesuarlar, siloların içini ilgili malzemelerin doğru bir şekilde muhafaza edilebilmesi için düzenler.

Silolarda neden havalandırma yöntemi kullanılır?

Özellikle tarım ürünlerinin muhafaza edildiği silolarda havalandırma oldukça önemlidir. Havalandırma yapılarak tahılların iç nem oranı düşürülür, tahılların böceklenmesi ve küflenmesi önlenir. Havalandırma yönteminin doğru bir şekilde yapılması aynı zamanda tahılların kimyasal koruyuculara daha az ihtiyaç duymasını sağlar. Sağlıklı bir şekilde saklanması ve belirli aralıklarla havalandırılması tahılların canlılığı için önem arz eder.

Silo fiyatları

Silo satın almak isteyen firmalar, internette silo fiyatlarını araştırmakta ve güncel fiyat bilgisine ulaşmaya çalışmaktadır. Silo fiyatları, satın alınacak silo türüne, silonun ebadına ve kapasitesine göre değişiklik göstermektedir. Silo fiyatlarını öğrenmek ve avantajlı fiyatlardan faydalanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Ürün Seçenekleri

Alana Özel Havalandırma

Garantili Hizmet

Montaj ve Parça Garantisi

Profesyonel Ekip

Ürün ve Servis Hizmeti

Sosyal Medya

Sosyalmedya da bizi takip edebilirsiniz.

0 232 856 60 66

0 532 133 21 91

Yedi Eylül Mahallesi 5528 Sokak,
No: 69/3 Torbalı / İZMİR

Copyright © 2021 Venio Agency