0 232 856 60 66 - 0 532 133 21 91 

0 232 856 60 66 - 0 532 133 21 91 

Silo modelleri, avantajları, kullanım alanları, fiyatları

Üretim hacmi her geçen yıl artış göstermektedir. Bu artış üretilen malzemelerin saklanması, depolanması ve taşınması konusunda bazı ihtiyaçları da beraberinde getirmiştir. Silolar, üretilen malzemelerin saklanabilmesi, depolanabilmesi ve gerekli durumlarda taşınabilmesi amacıyla tasarlanan, farklı ebatlara ve özelliklere sahip yapılardır. Ürünlerin çok çeşitli olması sonucunda farklı silo modelleri üretilmiştir.

Her malzemenin saklama koşulları farklı olduğu için firmalar, ürettikleri malzemeleri göz önünde bulundurarak silo modeli tercih etmektedir. Makalemizin devamında silo modelleri ile ilgili ayrıntılara, silo modellerinin nerelerde kullanıldığına, silo modellerini kullanmanın avantajlarına, silo modelleri arasındaki farklara ve silo modelleri fiyatlarına yer veriyoruz.

Silo modelleri nelerdir?

Üretim çeşitliliği, farklı silo modelleri üretilmesinin önünü açmıştır. Silo modelleri şu şekilde sıralanabilir:

Düz tabanlı silolar: Tahıl, tohum, yem ve buna benzer tarım ürünlerinin sağlıklı bir şekilde depolanmasını sağlayan düz tabanlı silolar, en fazla tercih edilen silo türüdür. Büyük ebatta olması ve taşınmaya elverişli olması nedeniyle özellikle tarımsal alanda faaliyet gösteren firmalar ürünlerini depoalrdan düz tabanlı silolardan yararlanmaktadır. Dikdörtgen şeklindeki düz tabanlı siloların yapımında genellikle çelik ve beton kullanılır. Yapımında kullanılan çelik ve beton, düz tabanlı siloların dış etkenlere karşı dayanıklı olmasını ve uzun süre sorunsuz bir şekilde kullanılabilmesini sağlar.

Konik tabanlı silolar: Çimento, un ve kimyasal maddeler gibi akışkan malzemeler, konik tabanlı silolarda depolanmaktadır. Konik tabanlı silolar, granül formdaki malzemelerin taşınması ve gerekli durumlarda başka bir yere boşaltılması amacıyla tasarlanmıştır. Ürün transferi göz önünde bulundurulduğunda konik tabanlı silolar, diğer silo modellerine kıyasla daha fazla tercih edilmektedir.

Dairesel silolar: Dairesel silolar, tahıl, kömür, çimento ve kimyasal maddelerin depolanmasını sağlayan silo modelidir. Çelik ve beton kullanılarak üretilen dairesel siloların depolama kapasitesi oldukça büyüktür. Dairesel formda olduğu için malzemelere silo içerisinde hareket alanı tanınır. Firmalar, dairesel silolar ile verimli bir saklama ve depolama süreci geçirirler.

Yükseltilmiş tabanlı silolar: Sağlıklı ve uzun süre depolanabilmesi için hava akışına ihtiyaç duyan ürünler, yükseltilmiş tabanlı silolarda muhafaza edilmektedir. Yükseltilmiş tabanlı silolar, yerden belirli bir yükseklikte konumlandırılırlar ve bu şekilde depo içerisinde yer alan ürünün silo altından hava almasını sağlarlar. Silo içerisinde hava akışının sağlandığında ürünler daha sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde saklanırlar.

Dikey silolar: Endüstriyel alanda faaliyet gösteren firmaların tercih ettiği dikey silolar, alandan tasarruf etmeyi sağlar. Dikey bir şekilde konumlandırıldığı için bu silo modeli, firmaların daha kısıtlı alanlarda daha fazla ürünü depolayabilmesini sağlar.

Silo modelleri nerelerde kullanılır?

Firmalar, ürettikleri ürünleri depolamak ve depoladıkları ürünleri başka bir alana transfer etmek için silo modellerine ihtiyaç duymaktadır. Tarım, kimya endüstrisi, enerji üretimi ve inşaat sektörü, silo modellerinin kullanım alanları olarak sıralanabilir.

Silo modelleri nerelerde kullanılmaz?

Silo modellerinin avantajları

Silo modelleri, firmaların ürün depolarken alandan tasarruf etmelerini sağlar. Ürünlerin, uygun koşullarda saklanabilmesi için farklı silo modelleri üretilmiş ve firmaların depolama sürecinde maksimum verim alması amaçlanmıştır. Silo modellerinin işlevsel olması sonucunda üretim yapan pek çok firma, ürün muhafaza etmek için silo modellerini tercih etmektedir.

Silo modelleri arasındaki farklar nelerdir?

Silo modellerinin kullanım ömrü ne kadardır?

Silo modelleri, kullanım koşulları dikkate alındığında ve silo modellerine belirli periyotlarla bakım ve onarım işlemi yapıldığında 20 yıla kadar kullanılabilmektedir. Silo modellerinin firmalar tarafından ne kadar süre kullanılabileceği pek çok faktöre bağlı olarak değişmektedir. Silo modellerinin kullanım ömrünü etkileyen faktörler şu şekilde sıralanabilir:

Silo modelleri fiyatları

Ürünlerin depolanmasını ve kolay bir şekilde taşınmasını sağlayan silo modelleri, farklı fiyatlarda satışa sunulmaktadır. Silo modelleri satın almak isteyen firmalar, internette ‘’silo modelleri fiyatları’’ kelimelerini aramaktadır. Silo modelleri fiyatları, tercih edilecek silo modeline ve depolanacak ürün türüne göre farklılık gösteriyor. Silo modelleri fiyatlarını öğrenmek ve avantajlı silo modeli fiyatlarından yararlanmak için bizi arayabilir, silo modelleri hakkında merak ettiklerinizi bize sorabilirsiniz.

 

Ürün Seçenekleri

Alana Özel Havalandırma

Garantili Hizmet

Montaj ve Parça Garantisi

Profesyonel Ekip

Ürün ve Servis Hizmeti

Sosyal Medya

Sosyalmedya da bizi takip edebilirsiniz.

0 232 856 60 66

0 532 133 21 91

Yedi Eylül Mahallesi 5528 Sokak,
No: 69/3 Torbalı / İZMİR

Copyright © 2021 Venio Agency